Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Προσφέροντας εκπληκτικά σαφάρι, απόκρημνα βουνά, οινοποιεία παγκόσμιας κλάσης, μια ατελείωτη ακτογραμμή και ζωντανές πόλεις όπως το Κέιπ Τάουν , η Νότια Αφρική είναι ένας μαγικός προορισμός που συχνά παραβλέπεται από τους οικονομικούς ταξιδιώτες.

Προσαρτημένη από τους Ολλανδούς και τους Βρετανούς πριν αποκτήσει την ανεξαρτησία το 1931, η Νότια Αφρική πάλεψε με το απαρτχάιντ από το 1948 μέχρι το 1990. Τα απομεινάρια εκείνης της σκοτεινής εποχής εξακολουθούν να είναι ορατά σε όλη τη χώρα σήμερα, ωστόσο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και η χώρα έχει προχωρούσε με άλματα και όρια.(αεροπορικα εισητηριαΕνώ η Νότια Αφρική εξακολουθεί να παλεύει με τη διαφθορά και το μικροέγκλημα (φροντίστε να παρακολουθείτε τα πράγματά σας όσο βρίσκεστε εδώ) (skyscanner) , η πλούσια αλλά πολυτάραχη ιστορία της, η απίστευτη φυσική ομορφιά και ο διεθνής πολιτισμός την καθιστούν μια αξιόλογη στάση σε οποιαδήποτε διαδρομή σε όλο τον κόσμο . Έχει επίσης τις περισσότερες τοποθεσίες της UNESCO σε όλη την Αφρική!

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός για τη Νότια Αφρική μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι χωρίς να ξοδέψετε χρήματα για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας σε αυτή την απίστευτη χώρα.Το επίπεδο ζουμ άλλαξε σε 4 beaches in Greece

 Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του Google Play Store AirTickets

Κορυφαία 5 πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Νότια Αφρική


1. Απολαύστε το Κέιπ Τάουν

Ανεβείτε στο Table Mountain, εξερευνήστε τους Βοτανικούς Κήπους Kirstenbosch, μαυρίστε σε παρθένες παραλίες, επισκεφτείτε το νησί Robben και κάντε μια περιήγηση στο κρασί. Το Κέιπ Τάουν τα έχει όλα, οπότε αφιερώστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε εδώ.

2. Μάθετε για το τραγικό παρελθόν του Απαρτχάιντ

Αποκτήστε μια βαθύτερη κατανόηση της Νότιας Αφρικής επισκεπτόμενοι το Μουσείο του Απαρτχάιντ στο Joburg, κάνοντας μια περιήγηση στο νησί Robben (όπου ο Νέλσον Μαντέλα πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή) και εξερευνώντας το Soweto (South Western TOwnships), έναν δήμο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του Απαρτχάιντ στο Gauteng . Είναι μια σκοτεινή εποχή που ανοίγει τα μάτια για να μάθετε.

3. Εξερευνήστε το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι το μεγαλύτερο, δημοφιλέστερο και πιο πολυσύχναστο καταφύγιο θηραμάτων στη χώρα. Είναι ένα τεράστιο πάρκο με πάνω από 2 εκατομμύρια εκτάρια (σχεδόν 5 εκατομμύρια στρέμματα) χώρου γεμάτο άγρια ​​ζωή (συμπεριλαμβανομένου του Big 5). Ένα βασικό οικονομικό σαφάρι τριών ημερών κοστίζει περίπου 12.000 ZAR.

4. Οδηγήστε το Garden Route

Αυτή η διαδρομή εκτείνεται κατά μήκος του Ινδικού Ωκεανού από τον κόλπο Mossel μέχρι τον Άγιο Φραγκίσκο, προσφέροντας όμορφα τοπία, γαλήνιες παραλίες, γραφικές πόλεις, γραφικούς υγροτόπους και μεγάλα οινοποιεία στη διαδρομή. Το ταξίδι είναι μόνο περίπου 200 χιλιόμετρα (125 μίλια), αλλά μην βιαστείτε — είναι καλύτερο να περάσετε μερικές μέρες κάνοντας στάση και εξερευνήσεις καθώς προχωράτε.

5. Ημερήσια εκδρομή στο Eswatini (πρώην Σουαζιλάνδη)

Παλαιότερα ονομαζόταν Σουαζιλάνδη, αυτή η μικροσκοπική χώρα μετονομάστηκε το 2018 (Eswatini σημαίνει «γη των Σουαζήδων»). Υπάρχουν πολλά μεγάλα πάρκα θηραμάτων και καταφύγια εδώ, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό προορισμό για περισσότερο εντοπισμό άγριων ζώων. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Hlane Royal. Τα σύνορα μπορεί να είναι λίγο αργά, γι' αυτό ελέγξτε τους χρόνους αναμονής πριν πάτε.

Κόστος ταξιδιού Νότια Αφρική


Διαμονή – Ένα κρεβάτι σε κοιτώνα ξενώνα 4-8 κρεβατιών κοστίζει 250-300 ZAR ανά διανυκτέρευση και περίπου 215-230 ZAR ανά διανυκτέρευση για κοιτώνα με 10 ή περισσότερα κρεβάτια. Ένα ιδιωτικό δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 600-935 ZAR. Το δωρεάν Wi-Fi είναι στάνταρ και πολλοί ξενώνες περιλαμβάνουν επίσης δωρεάν πρωινό ή/και κουζίνα, καθώς και πισίνα.

Για όσους ταξιδεύουν με σκηνή, υπάρχουν κάμπινγκ σε όλη τη χώρα. Αναμένετε να πληρώσετε μεταξύ 100-400 ZAR ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με τις εγκαταστάσεις και την τοποθεσία.

Αν ψάχνετε για ξενοδοχείο, τα οικονομικά ξενοδοχεία κυμαίνονται από περίπου 850-1.200 ZAR για ένα δίκλινο ή ένα δίκλινο σε μεγάλες πόλεις και φθηνότερα σε πιο αγροτικές περιοχές. Οι βασικές παροχές περιλαμβάνουν Wi-Fi, ιδιωτικό μπάνιο και κλιματισμό. Για ένα ξενοδοχείο με ανέσεις όπως δωρεάν πρωινό και πισίνα, περιμένετε να πληρώσετε τουλάχιστον 900 ZAR ανά διανυκτέρευση.

Γενικά, οι τιμές των καταλυμάτων είναι υψηλότερες στο Κέιπ Τάουν και στο Γιοχάνεσμπουργκ και εντός οποιωνδήποτε εθνικών πάρκων. Αν θέλετε να μειώσετε τις τιμές σας, σκεφτείτε να μείνετε μακριά από το κέντρο της πόλης, σε λιγότερο επισκέψιμες πόλεις και έξω από τα εθνικά πάρκα όταν κάνετε σαφάρι.

Στη χαμηλή σεζόν, μπορείτε να βρείτε ξενώνες και ξενοδοχεία 10-20% φθηνότερα.

Το Airbnb είναι επίσης μια επιλογή σε όλη τη χώρα, αν και είναι πιο συχνά διαθέσιμη σε μεγαλύτερες αστικές περιοχές. Ένα ιδιωτικό δωμάτιο κοστίζει 300-600 ZAR ανά διανυκτέρευση ενώ ένα ολόκληρο σπίτι ή διαμέρισμα κοστίζει τουλάχιστον 700-900 ZAR.

Φαγητό – Λόγω της ιστορίας του αποικισμού και της μετανάστευσης, η νοτιοαφρικανική κουζίνα είναι ένας συνδυασμός γαστρονομικών παραδόσεων γηγενών, ολλανδικών, βρετανικών, ινδικών και μαλαισιανών.

Πάνω από όλα, (skyscanner)η Νότια Αφρική είναι γνωστή για τα κρεατικά της γεύματα. Ένα αγαπημένο χόμπι των Νοτιοαφρικανών είναι το braai , ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου που προέρχεται από τους δήμους του Γιοχάνεσμπουργκ. Συχνά σερβίρεται μαζί με το πιάτο του μπάρμπεκιου, το τσακαλάκα , ένα πιάτο με κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές, καρότα και φασόλια, και ο παπ, ένας χυλός καλαμποκιού.

Άλλα δημοφιλή πιάτα περιλαμβάνουν το bobotie (ένα πιάτο φούρνου με κιμά με καρυκεύματα κάρυ με αυγό από πάνω) και το potjiekos (ένα στιφάδο με κρέας, λαχανικά και πατάτες). Τα κοινά επιδόρπια περιλαμβάνουν το melktert (μια τάρτα με κρέμα) και την πουτίγκα malva (όπως η κολλώδης πουτίγκα με καραμέλα).

Συνολικά, τα εστιατόρια στη Νότια Αφρική είναι αρκετά προσιτά. Σε ένα καφέ, λίγος καφές και ένα μικρό γεύμα κοστίζουν 100 ZAR. Σε ένα απλό εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακή νοτιοαφρικανική κουζίνα, περιμένετε να πληρώσετε περίπου 150 ZAR για ένα γεύμα.

Όσον αφορά το παραδοσιακό μπάρμπεκιου, οι τιμές για ένα άτομο ποικίλλουν, αλλά συνήθως είναι μεταξύ 100-220 ZAR. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε biltong (αποξηραμένο κρέας σε λεπτές φέτες), droewors (λουκάνικο αποξηραμένο στον αέρα) και boerewors (λουκάνικο αγροτών) εάν είστε κρεατοφάγος.

Ένα νόστιμο πιάτο που προέρχεται από την ινδική κοινότητα είναι το bunny chow, ένα πικάντικο κάρυ που σερβίρεται σε μπολ ψωμιού που μπορεί να σερβιριστεί και χορτοφαγικό. Αυτό το πιάτο το βρίσκουμε συνήθως σε street food και σε μέρη για φαγητό σε πακέτο, με κόστος περίπου 65-90 ZAR. Σε ένα καθιστικό ινδικό εστιατόριο, περιμένετε να πληρώσετε 90-140 ZAR για ένα τυπικό γεύμα με κάρυ.

Όσον αφορά το γρήγορο φαγητό, ένα γεύμα στο Nando's ή σε άλλη αλυσίδα fast-food κοστίζει περίπου 60-85 ZAR ανά άτομο. Ένα κινέζικο γεύμα σε πακέτο κοστίζει περίπου 75-125 ZAR.

Σε ένα πιο ωραίο εστιατόριο, ένα γεύμα τριών πιάτων με κρασί κοστίζει 280-320 ZAR ανά άτομο, αν και μπορείτε να βρείτε μερικά κύρια πιάτα με περίπου 120 ZAR. Στα ίδια είδη εστιατορίων, ένα μπιφτέκι είναι 100-130 ZAR, μια ολόκληρη πίτσα είναι 120-160 ZAR και ένα πιάτο ζυμαρικών είναι 90-155 ZAR.

Αναμένετε να πληρώσετε περίπου 30-35 ZAR για μια μπύρα και 50-70 ZAR για ένα κοκτέιλ. Ένα ποτήρι κρασί είναι 45-60 ZAR, ενώ ένα μπουκάλι κοστίζει 120-250 ZAR. Ένα μπουκάλι νερό είναι 11 ZAR, η σόδα είναι 20 ZAR και ένα καπουτσίνο είναι 25 ZAR.

Η εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους για το φαγητό έξω είναι να αγοράσετε είδη παντοπωλείου. Τα βασικά είδη παντοπωλείου μιας εβδομάδας για ένα άτομο κοστίζουν περίπου 400-550 ZAR. Αυτό σας δίνει βασικά προϊόντα όπως ρύζι ή ζυμαρικά, εποχιακά προϊόντα και λίγο κρέας ή ψάρι. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το κόστος σε χαμηλά επίπεδα, αποφύγετε τα ακριβά είδη όπως το κοτόπουλο, το βόειο κρέας και το τυρί.

 
Σακίδιο στην πλάτη Νότια Αφρική Προτεινόμενοι Προϋπολογισμοί

Με προϋπολογισμό 850 ZAR ημερησίως για έναν ταξιδιώτη με σακίδιο, μπορείτε να μείνετε σε έναν ξενώνα, να μαγειρέψετε τα περισσότερα γεύματά σας, να περιορίσετε το ποτό σας, να κάνετε κυρίως δωρεάν δραστηριότητες (περιηγήσεις με τα πόδια, απόλαυση στη φύση) (ημερομηνιες για φθηνα εισητηρια)και να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθείτε.

Με προϋπολογισμό μεσαίας κατηγορίας περίπου 1.900 ZAR την ημέρα, μπορείτε να μείνετε σε έναν ιδιωτικό ξενώνα ή δωμάτιο Airbnb, να φάτε έξω για τα περισσότερα γεύματα, να απολαύσετε μερικά ποτά, να πάρετε περιστασιακά ταξί για να μετακινηθείτε και να κάνετε περισσότερες δραστηριότητες επί πληρωμή, όπως να πάτε σε ένα σαφάρι ή κάνοντας μαθήματα σερφ.

Με προϋπολογισμό «πολυτελείας» 3.600 ZAR ή περισσότερο την ημέρα, μπορείτε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο, να φάτε οπουδήποτε θέλετε, να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να κάνετε περισσότερα σαφάρι και αθλήματα περιπέτειας, να πιείτε περισσότερα και να κάνετε ό,τι άλλο θέλετε. Αυτό είναι μόνο το ισόγειο για πολυτέλεια. Ο ουρανός είναι το όριο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω γράφημα για να πάρετε μια ιδέα για το πόσα χρήματα χρειάζεστε καθημερινά, ανάλογα με το στυλ του ταξιδιού σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί είναι ημερήσιοι μέσοι όροι — κάποιες μέρες θα ξοδεύετε περισσότερα, κάποιες μέρες θα ξοδεύετε λιγότερα (μπορεί να ξοδεύετε λιγότερα κάθε μέρα). Θέλουμε απλώς να σας δώσουμε μια γενική ιδέα για το πώς να κάνετε τον προϋπολογισμό σας. Οι τιμές είναι σε ZAR.

j
Κατάλυμα
Φαγητό
Μεταφορά
Θελγήτρα
Μέσο ημερήσιο κόστος

Ταξιδιωτικός οδηγός Νότιας Αφρικής: Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων

Δεν κοστίζει πολλά χρήματα για να ταξιδέψετε στη Νότια Αφρική. Εκτός από τα αθλήματα περιπέτειας και τις εκδρομές, όλα είναι σχετικά φθηνά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων στη Νότια Αφρική:

  1. Στήστε μια σκηνή – Οι περισσότεροι ξενώνες έχουν αυλές στις οποίες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να στήσουν μια σκηνή. Κοστίζει πολύ λιγότερο και εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο, την κουζίνα και άλλες ανέσεις.
  2. Εργαστείτε για το δωμάτιό σας και τη διατροφή σας – Η Νότια Αφρική έχει πολλές φάρμες και μια ενεργή κοινότητα WWOOFing. Αν θέλετε να μείνετε για λίγο, μειώστε τα έξοδα διατροφής και διαμονής αφιερώνοντας λίγο χρόνο δουλεύοντας σε ένα οινοποιείο ή φάρμα.
  3. Κοιμηθείτε στο τρένο –(skyscanner)Η υπηρεσία τρένου Shosholoza Meyl συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ, το Κέιπ Τάουν, το Durban, το Port Elizabeth, το Ανατολικό Λονδίνο, το Komatipoort και τη Musina. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το πού θα πάτε, αλλά ένα εισιτήριο απλής μετάβασης από το Κέιπ Τάουν προς το Γιοχάνεσμπουργκ κοστίζει περίπου 690 ZAR και διαρκεί πάνω από 24 ώρες.
  4. Ενοικίαση αυτοκινήτου – Η ενοικίαση του δικού σας αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στη Νότια Αφρική, καθώς τα λεωφορεία μπορεί να είναι αρκετά αργά. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του οχήματος που παίρνετε, αλλά γενικά είναι περίπου 500 ZAR την ημέρα.
  5. Ποτό σε ξενώνες – Οι περισσότεροι ξενώνες διαθέτουν ένα μικρό μπαρ όπου η συναναστροφή μετά από μια μέρα στα αξιοθέατα είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνετε. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε τοπική μπύρα και κρασί φθηνότερα από τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια. Αν πρόκειται να πιείτε, αυτό είναι το μέρος για να το κάνετε!
  6. Μαγειρέψτε το δικό σας φαγητό – Αγοράστε είδη παντοπωλείου σε σούπερ μάρκετ με έκπτωση όπως το Pick n' Pay ή το Checkers για να ετοιμάσετε γεύματα στον ξενώνα σας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος σας!
  7. Φέρτε ένα μπουκάλι νερό - Το νερό της βρύσης εδώ δεν είναι γενικά ασφαλές εκτός αστικών περιοχών, γι' αυτό φέρτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού με φίλτρο για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τη χρήση πλαστικού. Το LifeStraw είναι η αγαπημένη μου μάρκα, καθώς τα μπουκάλια τους έχουν ενσωματωμένα φίλτρα για να διασφαλίζουν ότι το νερό σας είναι πάντα καθαρό και ασφαλές.
 
Πώς να ταξιδέψετε στη Νότια Αφρική


Δημόσιες συγκοινωνίες – Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι διαθέσιμες στις μεγαλύτερες πόλεις, αν και είναι εμφανώς αναξιόπιστες (και δεν θα συνιστούσα να παίρνετε λεωφορεία ή φορτηγά εντός των πόλεων για λόγους ασφαλείας). Επίσης, σίγουρα δεν συνιστώ να πάρετε το μετρό γύρω από την Πρετόρια ή το Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς δεν είναι ασφαλή.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προτείνω μόνο τα λεωφορεία MyCiTi στο Κέιπ Τάουν, το οποίο κοστίζει 7-13 ZAR για έως και 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) και το People Mover στο Durban (6 ZAR ανά διαδρομή ή 16,50 ZAR για μια ημέρα πέρασμα).

Ταξί – Αντί για λεωφορεία, μικρά λεωφορεία ή κοινόχρηστα ταξί, προτείνω να καλέσετε για ιδιωτικό ταξί. Οι τιμές είναι γενικά χαμηλές και ποικίλλουν μεταξύ των πόλεων. Στο Κέιπ Τάουν, οι τιμές είναι κατά μέσο όρο 12 ZAR ανά χιλιόμετρο, συχνά με ελάχιστη χρέωση 30 ZAR.

Ridesharing – Ακόμα πιο ασφαλές από τα ταξί είναι το Uber, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Κέιπ Τάουν, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στην Πρετόρια, στο Durban και στο Port Elizabeth. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σας συνιστώ να μετακινηθείτε εάν θα έχετε τηλεφωνική υπηρεσία ενώ βρίσκεστε εκεί.

Λεωφορείο – Τα λεωφορεία είναι γενικά η πιο αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία μεταξύ πόλεων, με τα ταξίδια να κοστίζουν οπουδήποτε από 250-700 ZAR. Οι πιο δημοφιλείς χειριστές είναι:

  • Πόλη σε Πόλη
  • Intercape
  • Translux

Από τότε που το Greyhound αποχώρησε από τη Νότια Αφρική το 2021, η Intercape είναι πλέον ο κύριος πάροχος λεωφορείων, με εκτεταμένη εμβέλεια σε όλη τη χώρα.airtickets Για μεγαλύτερες αποστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο άνετο ανακλινόμενο κάθισμα στο νυχτερινό λεωφορείο Sleepliner.

Το City to City προσφέρει μια λιγότερο δαπανηρή, απρόσκοπτη υπηρεσία που πηγαίνει σε πολλά μέρη εκτός διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων κωμοπόλεων και πόλεων εξόρυξης.

Όσον αφορά τις τιμές για τα κύρια δρομολόγια, το λεωφορείο 18 ωρών από το Κέιπ Τάουν προς το Γιοχάνεσμπουργκ κοστίζει περίπου 380-600 ZAR, ενώ το λεωφορείο 8,5 ωρών από το Durban προς την Πρετόρια είναι 225 ZAR.

Τρένο – Οι διαδρομές με τρένο είναι λιγότερο συνηθισμένες αλλά πιο άνετες και ασφαλέστερες από τα λεωφορεία. Η Shosholoza Meyl (South African Railways) διαθέτει τρένα μεγάλων αποστάσεων που εξυπηρετούν το Κέιπ Τάουν, το Port Elizabeth, το Bloemfontein, το Durban, το Ανατολικό Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Κουίνσταουν και το Ανατολικό Λονδίνο. Είναι άνετα και ασφαλή, κάνοντας διάφορες στάσεις σε μικρότερες πόλεις στη διαδρομή. Τόσο οι τουριστικές όσο και οι οικονομικές θέσεις είναι προσιτές επιλογές.

Η διανυκτέρευση από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Κέιπ Τάουν κοστίζει περίπου 750 ZAR και είναι μια υπέροχη βόλτα με τραπεζαρία, ντους και διαμονή σε διαμέρισμα δύο ή τεσσάρων κουκέτα (εάν είναι διαθέσιμο, δίνονται κουπέ στα ζευγάρια και μοναχικοί ταξιδιώτες και ομάδες σε διαμερίσματα). Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας και θέλετε ένα κουπέ για τον εαυτό σας, θα χρειαστεί να αγοράσετε δύο εισιτήρια.

Η οικονομική θέση είναι καλή για μικρότερες ημερήσιες εκδρομές. Ωστόσο, δεν έχει άμαξες ύπνου και δεν είναι μια άνετη ή ασφαλής επιλογή για ολονύχτια ταξίδια.

Οι επισκέπτες τουριστικής κατηγορίας μπορούν να κλείσουν πλήρως έναν μήνα περίπου νωρίτερα, ειδικά σε δημοφιλείς διαδρομές, γι' αυτό προγραμματίστε εκ των προτέρων.

Για όσους ενδιαφέρονται για την πολυτέλεια, το περίφημο Blue Train , που εκτελεί δρομολόγια από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν, κοστίζει 38.000 ZAR για μια πολυτελή διπλή κουκέτα. (skyscanner)Το ταξίδι διαρκεί λίγες μέρες και περιλαμβάνει κρασί, πούρα, εξαιρετικό φαγητό και άνετα διαμερίσματα. Είναι ο πιο όμορφος τρόπος να δεις τη χώρα!

Πτήσεις – Ανάλογα με τη διαδρομή, οι ναύλοι εσωτερικού είναι γενικά προσιτές. Κοστίζει 750 ZAR από το Κέιπ Τάουν στο Γιοχάνεσμπουργκ, 1.000 ZAR από το Κέιπ Τάουν στο Durban ή 600 ZAR από την Πρετόρια στο Durban. Οι κύριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Kulula και η FlySafair.

Ενοικίαση αυτοκινήτου - Εάν σκοπεύετε να εξερευνήσετε πολύ, μπορείτε να νοικιάσετε ένα μικρό αυτοκίνητο για 500 ZAR την ημέρα. Ελέγξτε με τον ξενώνα σας για να δείτε αν προτείνουν μια συγκεκριμένη εταιρεία για κράτηση. Διαφορετικά, η Around About Cars, η Avis, η Budget, η Hertz και άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων υπάρχουν στη Νότια Αφρική. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφάλιση και κρατάτε όλα τα έγγραφα καθώς τα ατυχήματα δεν είναι ασυνήθιστα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άδεια οδήγησής σας από τη χώρα σας, με την προϋπόθεση ότι είναι στα αγγλικά (ή έχετε επικυρωμένη μετάφραση). Ωστόσο, αν σας σταματήσει η αστυνομία, συνήθως ζητούν να δουν και το διαβατήριό σας, οπότε κρατήστε τουλάχιστον μια φωτοτυπία στο αυτοκίνητό σας.

Οτοστόπ – Απολύτως μην κάνετε ωτοστόπ εδώ. Δεν είναι ασφαλές.

 

Πότε να πάτε στη Νότια Αφρική

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα πάρκα της Νότιας Αφρικής είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η περίοδος της ξηρασίας και η άγρια ​​ζωή είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί επειδή υπάρχει λιγότερη βλάστηση γύρω από τις υδρορροές, έτσι μπορείτε να δείτε τα ζώα καθώς μαζεύονται για να ξεδιψάσουν. Καθώς αυτός είναι χειμώνας, τα πρωινά και τα βράδια είναι ψυχρά.

Ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος είναι θαυμάσιες εποχές για να επισκεφθείτε γιατί έχει λιγότερο κρύο και, ειδικά τον Σεπτέμβριο, η θέαση της άγριας ζωής είναι εξαιρετική. Οι περισσότερες μέρες είναι ηλιόλουστες, υπάρχει μικρή έως καθόλου βροχή και υπάρχουν πολύ λίγα κουνούπια.

Οι χειμώνες είναι ήπιοι και παράγουν μέσες υψηλές θερμοκρασίες περίπου 17°C (63°F). Αυτή είναι η χαμηλή περίοδος, επομένως τα πάρκα δεν έχουν κόσμο (εκτός από το Kruger κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών).

Η υγρή περίοδος (καλοκαίρι) διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Αυτό συμβαίνει μετά την πρώτη βροχή, έτσι το τοπίο γίνεται πράσινο και η χώρα φαίνεται πλούσια και φρέσκια. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για παρατήρηση πουλιών, επειδή τα περισσότερα από τα αποδημητικά πουλιά είναι γύρω. Όταν βρέχει, δεν βρέχει για πολύ, οπότε μπορείτε συνήθως να το περιμένετε. Το να βλέπεις ζώα είναι πιο δύσκολο αφού υπάρχουν πιο καταπράσινα τοπία και περισσότερα μέρη για να κρύβονται ή να μπλοκάρονται από δέντρα και θάμνους.

Μέρη της Νότιας Αφρικής βλέπουν τις καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες να φτάνουν τους 28°C (81°F), με τις μέσες τιμές να πλησιάζουν τους 25°C (77°F). Προετοιμαστείτε για πολύ μεγαλύτερα πλήθη στα εθνικά πάρκα όταν υπάρχουν σχολικές διακοπές.

Σε γενικές γραμμές, οι θερμοκρασίες είναι πιο σταθερές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στις ακτές, ενώ στις άνυδρες/ορεινές περιοχές του εσωτερικού παρατηρείται η μεγαλύτερη διακύμανση στις εποχιακές θερμοκρασίες. Ακόμη και στην έρημο Καλαχάρι, οι νυχτερινές θερμοκρασίες μπορεί να πέσει κάτω από το μηδέν. Είναι καλή ιδέα να ετοιμάζετε βαλίτσες για όλες τις περιπτώσεις, καθώς συχνά οι άνθρωποι αστειεύονται για το πώς μπορείτε να ζήσετε και τις τέσσερις εποχές σε μια μέρα στη Νότια Αφρική.

 
Πώς να παραμείνετε ασφαλείς στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική απαιτεί πρόσθετη επαγρύπνηση γιατί υπάρχει πολύ μικροέγκλημα εδώ. Ενώ είναι απίθανο να βρεθείτε ποτέ σε πραγματικό σωματικό κίνδυνο, τα μικροεγκλήματα και η παρενόχληση είναι ανεξέλεγκτη. Αποφύγετε να μεταφέρετε ακριβά εργαλεία και πολλά χρήματα, ειδικά αργά το βράδυ. Διατηρείτε πάντα τα τιμαλφή σας ασφαλή και μην ντύνεστε ποτέ φανταχτερά. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ταιριάζετε ανά πάσα στιγμή, ώστε να μην ξεχωρίζετε ως στόχος.

Μην περπατάτε μόνοι αργά το βράδυ. Εάν έχετε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, κρατήστε τις πόρτες σας πάντα κλειδωμένες για να αποτρέψετε την κλοπή και την κλοπή αυτοκινήτου. Μην αφήνετε ποτέ τίποτα στο όχημά σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς μπορεί να προκληθούν διαρρήξεις.

Οι μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες θα θέλουν να είναι προσεκτικές εδώ. Αποφύγετε να ταξιδεύετε μόνοι σας όταν μπορείτε και μην ταξιδεύετε μόνοι σας τη νύχτα. Να προσέχετε πάντα το ποτό σας όταν βγαίνετε στο μπαρ και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε πολυσύχναστες περιοχές καθώς η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι ασυνήθιστη.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλότερα στους δήμους (οικισμοί που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ για αναγκαστικό φυλετικό διαχωρισμό), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποφύγετε εντελώς. Απλώς επισκεφθείτε τις ώρες της ημέρας, ειδικά με έναν τοπικό οδηγό.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι τα υψηλότερα στη χώρα (αν και και πάλι, είναι κυρίως μικροέγκλημα). Εάν οδηγείτε, προσέξτε τι συμβαίνει πίσω από το αυτοκίνητό σας καθώς και μπροστά. Εάν κάποιος βγει από ένα αυτοκίνητο και αρχίσει να σας πλησιάζει, προχωρήστε γρήγορα.

Αν πρόκειται να επισκεφτείτε το Hillbrow, το Berea, το Joubert Park και το Yeoville, φροντίστε να το κάνετε με έναν ντόπιο, καθώς αυτές είναι πιο επικίνδυνες γειτονιές για να εξερευνήσετε μόνοι σας.

Εάν ανησυχείτε μήπως σας εξαπατήσουν, μπορείτε να διαβάσετε για τις συνηθισμένες ταξιδιωτικές απάτες που πρέπει να αποφύγετε εδώ.

Εάν αντιμετωπίσετε έκτακτη ανάγκη, καλέστε το 10 111 για βοήθεια.

Να εμπιστεύεστε πάντα το ένστικτό σας και να δημιουργείτε αντίγραφα των προσωπικών σας εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου και της ταυτότητάς σας. Προωθήστε το δρομολόγιό σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ώστε να ξέρουν πού βρίσκεστε.

Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να προσφέρω είναι να αγοράσω καλή ταξιδιωτική ασφάλιση. Η ταξιδιωτική ασφάλιση θα σας προστατεύσει από ασθένεια, τραυματισμό, κλοπή και ακυρώσεις. Είναι ολοκληρωμένη προστασία σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ποτέ δεν πηγαίνω ταξίδι χωρίς αυτό, καθώς στο παρελθόν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσω πολλές φορές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω γραφικό στοιχείο για να βρείτε την πολιτική που είναι κατάλληλη για εσάς:

Αυτές είναι οι αγαπημένες μου εταιρείες για χρήση όταν ταξιδεύω. Έχουν σταθερά τις καλύτερες προσφορές, προσφέρουν εξυπηρέτηση πελατών παγκόσμιας κλάσης και εξαιρετική αξία, και συνολικά, είναι καλύτεροι από τους ανταγωνιστές τους. Είναι οι εταιρείες που χρησιμοποιώ περισσότερο και είναι πάντα η αφετηρία στην αναζήτησή μου για ταξιδιωτικές προσφορές.

  • ticketswe– Το ticketswe είναι η αγαπημένη μου μηχανή αναζήτησης πτήσεων. Πραγματοποιούν αναζήτηση σε μικρούς ιστότοπους και οικονομικές αεροπορικές εταιρείες που οι μεγαλύτεροι ιστότοποι αναζήτησης συνήθως χάνουν. Είναι το νούμερο ένα μέρος για να ξεκινήσετε.
  • Hostelworld – Αυτή είναι η καλύτερη τοποθεσία φιλοξενίας ξενώνων εκεί έξω με το μεγαλύτερο απόθεμα, την καλύτερη διεπαφή αναζήτησης και την ευρύτερη διαθεσιμότητα.
  • Booking.com – Ο καλύτερος ιστότοπος κρατήσεων που παρέχει συνεχώς τις φθηνότερες και χαμηλότερες τιμές. Έχουν τη μεγαλύτερη ποικιλία από οικονομικά καταλύματα. Σε όλες τις δοκιμές μου, είχαν πάντα τις φθηνότερες τιμές από όλους τους ιστότοπους κρατήσεων.
  • Intrepid Travel – Αν θέλετε να κάνετε ομαδικές εκδρομές, πηγαίνετε με το Intrepid. Προσφέρουν καλές μικρές ομαδικές εκδρομές που χρησιμοποιούν τοπικούς φορείς και αφήνουν ένα μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Και, ως αναγνώστης αυτού του ιστότοπου, θα έχετε αποκλειστικές εκπτώσεις και μαζί τους!
  • Get Your Guide – Get Your Guide είναι μια τεράστια διαδικτυακή αγορά για περιηγήσεις και εκδρομές. Έχουν πολλές επιλογές περιηγήσεων διαθέσιμες σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων όλων, από μαθήματα μαγειρικής, περιηγήσεις με τα πόδια, μαθήματα street art και πολλά άλλα!

14 Top-Rated Tourist Attractions in Tel Aviv

ntroductionBrief overview of Tel Aviv Importance of tourist attractions Beaches of Tel AvivOverview of Tel Aviv's beautiful beaches Popu...